Мениджърът на Уест Бромич Албиън Тони Пюлис показа много ясно какво мисли за отскоро бившия си играч Сайдо Бераино, за когото днес се появиха информации, че е употребявал наркотици. Наставникът беше откровен за проблемите, които е създал 23-годишният футболист, който вече дебютира за Стоук Сити.

Наскоро стана ясно, че докато е бил част от „дроздовете“, соченият някога за обещаващ талант е изтърпял 8-седмично наказание заради провал на допинг тест. Днес „Дейли Мейл“ публикува своя разработка, от която става ясно, че санкцията е била заради употреба на наркотични вещества.

Новият в Стоук с уклон към наркотиците?

„Стоук поиска да знае всичко, а ние им казахме истината“, коментира Пюлис пред Би Би Си. „Никога не го взехме повече в групата (след наказанието – б.р. ) заради кондицията му, психическата му настройка. Те не бяха такива, каквито искахме.“

„Клубът беше фантастичен в отношението си към Сайдо. И в начина, по който го бранеше, и в начина, по който се грижеше за него. Той трябва да бъде много, много благодарен.“

Още като играч на Уест Бром Бераино бе откровен за депресията си

На въпрос дали мениджърът на Стоук Сити – Марк Хюз е точният човек, който да помогне на проблемния нападател, уелсецът отвърна: „Лично на мен повече не ми пука. От 2 години и половина съм тук, а той вече не е мой проблем. Желая му само най-доброто. Сайдо беше толкова добър в първите ми 6 месеца в този клуб. После не можа да отиде в Тотнъм, а от този момент нататък всичко се превърна в една голяма борба“, добави Пюлис.