Доскорошният ас в атаката на Уест Бромич Албиън – Сайдо Бераино открито призна, че причината да загуби титулярното си място е, че страда от депресия.

Именно с нея младият англичанин оправда и проблемите с физическата си форма. В момента той е с близо 4 килограма наднормено тегло и първо ще трябва да се приведе в подходяща форма, преди отново да получи шанс от мениджъра Тони Пюлис.

В последните трансферни сезони около Бераино се шумя много, като в даден момент интересът на Тотнъм доведе до разрив между него и боса на „дроздовете“. В крайна сметка двете страни се изясниха и Бераино се върна в стартовия състав. Сега обаче пред 23-годишния играч предстои нова битка.

„Имах добър, конструктивен разговор с мениджъра Тони Пюлис и шефовете в клуба. Всички се съгласихме, че това е най-добрият път за мен“, коментира роденият в Бурунди футболист.

„Тази година е най-трудната в професионалната ми кариера. Всичко това не ми позволи да бъда в подходяща форма и физическо състояние, които отговарят на стандартите във Висшата лига.“

„Никога не съм бил играч, който е страдал от липса на увереност или на вяра в самия себе си. Сега обаче се намирам в точно такъв момент и това ми се отразява сериозно. Чувствам се депресиран, а борбата да си върна фокуса направи за мен още по-трудно да си възвърна формата.“

„Постоянните спекулации в медиите не ми помагат и правя това изявление с надеждата, че те ще уважат личното ми пространство, както и стремежа да върна кариерата си в правилната посока. Искам да благодаря на клуба за подкрепата през този тежък период за мен. Може и невинаги да изглежда така, че оценявам опитите на всички да ми помогнат, но, повярвайте ми, наистина е така. Албиън е моят втори дом и клубът ми помогна да стигна до това ниво. Тук никой не ми е обръщал гръб, а когато имах най-голяма нужда, хората бяха до мен“, заяви още Бераино.