Дългите преговори между Стоук Сити и Уест Бромич за нападателя на "дроздовете" Саидо Бераино приключиха, след като "грънчарите" се съгласиха да платят 15 млн. паунда за родения в Бурунди 23-годишен стрелец. 

Десет от тях ще бъдат дадени веднага, а останалите пет ще бъдат преведени във формата на бонуси.

"Уест Бромич Албиън потвърждава, че клубът се съгласи с предложените условия от Стоук Сити за закупуването на Саидо Бераино", гласи пък официално изявление в сайта на Уест Бромич за стрелеца.

Медиите на Албиона потвърдиха, че Бераино е преминал и медицински прегледи на "Британия стейдиъм". 

Уест Бромич пък иска да привлече нападателят на Уотфорд Одион Игало, който да замести празнината в атакуващата фаза на отбора. 

Бераино бе дълго време свързван с трансфер в редица клубове във Висшата лига, като най-деен бе отборът на Тотнъм през лятото на 2015 година, но ръководството на Уест Бромич откланяше всяка оферта. През миналия януари пък Нюкасъл сложиха на масата 20 милиона паунда за Бераино, но Тони Пулис отново отказа да се раздели с него.

През този сезон Саидо Бераино записа едва пет мача за Бромич, без отбелязан гол. 
През последните си 17 срещи за клуба пък е отбелязал едва четири попадения.

"Последната година бе най-трудната в моята кариера и определено много изостанах с подготовката, която изисква Висшата лига. Никога не съм бил играч, който играе с нежелание. Сега е време за ново предизвикателство, което е важно за мен да си възвърна формата", пък сподели Бераино.