Давид де Хеа заяви, че Манчестър Юнайтед може да се бори за спечелване на Висшата лига и Шампионската лига този сезон, след като има Кристиано Роналдо и Рафаел Варан в състава. Юнайтед, които приемат Астън Вила в събота по обяд, останаха втори миналия сезон зад градския съперник Манчестър Сити и достигнаха финала в Лига Европа, който загубиха от Виляреал след изпълнение на дузпи. На домашната сцена, отборът ще има сериозна конкуренция за титлата в лицето на Челси и Ливърпул, които поделят върха с по 13 точки, както и от действащия шампион Сити. Но Де Хеа очаква повече от „червените дяволи“ през тази кампания, след идването на бившите играчи на Реал Мадрид, както и на 21-годишното английско крило Джейдън Санчо.

„Подписахме с добри играчи през лятото и вече разполагаме с добър състав. На върха на Висшата лига сме и се борим за победата във всеки мач. Разбира се, че е трудно, това е най-силното първенство в света. Всеки двубой е труден, искаме да се борим за големите трофеи, да се преборим за Висшата лига, Шампионската лига и смятам, че имаме състава и играчите за това. Имаме и феновете ни, които са невероятни. Мисля, че клубът е в добра позиция. Има топ отбори, които както винаги се борят за първото място. Така че нека видим какво ще се случи, да бъдем концентрирани върху предстоящите мачове и просто да се подготвим пълноценно“, започна испанският страж.

Де Хеа похвали и Кристиано Роналдо. 36-годишният нападател се завърна на „Олд Трафорд“ 12 години след като напусна в посока Реал Мадрид. Той има вече четири гола в четири двубоя през кампанията и вратарят на Юнайтед сподели, че влиянието на португалеца се простира отвъд головете му на терена.

„Мисля, че той вече показва на какво е способен. Невероятно е да се завърне у дома. Той вече е със статут на легенда в клуба, така че мисля, че за всички в отбора е страхотно да го видят как тренира и се грижи за себе си. Той е невероятен играч. Сега имаме по-голям състав, както и повече опит в мое лице, Кристиано, Рафаел и Хуан Мата. Годината може да бъде страхотна“, завърши Де Хеа.