Изглежда, че хранителните навици на Кристиано Роналдо вече се отразяват и върху съотборниците му в Манчестър Юнайтед.

Ключът към дълголетието и невероятната физика на португалската звезда се дължи до голяма степен на диетата му, както и на строгия му тренировъчен режим. Петкратният носител на „Златната топка“ е известен със здравословното си хранене, което се фокусира върху постни протеинови ястия, пълнозърнести храни и салати, като се опитва да избягва захари, мазнини и въглехидрати.

Очакваше се влиянието на Роналдо сред играчите на Манчестър Юнайтед да се усети както на терена, така и извън него, а това изглежда вече се случва в столовата на отбора.

В интервю за „TalkSport“ вратарят на „червените дяволи“ Лий Грант обясни, че той и неговите съотборници са очаквали с нетърпение да видят какво яде Роналдо за вечеря в хотела преди скорошен мач. И след като е видял 36-годишния нападател да похапва чиния с киноа, авокадо и варени яйца, Грант разкри, че нито един от неговите съотборници не е станал, за да си вземе обичайния десерт.

„Завършваш вечерята си и обикновено с нещо по-нездравословно. Малко ябълков крем или малко брауни със сметана. Казвам ви, че нито един играч не е докоснал тези неща. Бяхме седнали на масата ни преди мача и веднага едно от момчетата ми каза: „Какво има Кристиано в чинията си?“. Погледнахме малко нагло да разберем какво има и очевидно това бе най-чистата, най-здравословна чиния, която можеш да си представиш. Просто ме разстрои как нито един играч не е стана, за да си вземе от нездравословната храна, която бе изложена“, зави шеговито Грант.

След завръщането си на „Олд Трафорд“ Роналдо вкара четири гола в три мача, а Юнайтед е с равен брой точки на върха с отборите на Челси и Ливърпул.