Четвъртодивизионният Оксфорд Юн изхвърли елитния Суонси с 3:2 в мач от третия кръг на ФА Къп. Това е и първата пълноправна сензация в този етап от турнира.

Мачът бе страхотна върволица от положения пред едната и другата врата и петте гола бяха най-малкото, което можеше да видим като голове.

Суонси бе с 10 резерви в състава си, но това не може да е оправдание за уелсците.

Поредицата от голове отвори тимът на гостите. Бафетеби Гомис изведе с пета Джеферсън Монтеро и той реализира също с техничен удар за 0:1 в 23-ата минута.

В самия край на първото полувреме Оксфорд изравни след спорно отсъдена дузпа. Точен от бялата точка бе Лиъм Съркомб за 1:1.

Второто полувреме не бе по-малко лудо от първото. В 49-ата минута Кемар Рууф изведе домакините напред – 2:1. В 58-ата същият футболист завърши успешно контра двама на двама и почти опече сензацията – 3:1.

Бафетемби Гомис обаче успя да върне донякъде надеждите на елитния тим с гол от немаркирана засада в 66-ата минута за 3:2.

До края на мача двата отбора не кротнаха и продължиха да създават положение след положение в този луд мач.

В крайна сметка сензацията стана факт и Оксфорд Юн отстрани елитния Суонси с 3:2. Това е първият случай тази година в този етап от турнира, в който по-нискоразреден тим изхвърля отбор от Висшата лига.