Опитният страж на Арсенал Петър Чех е категориен, че тимът му има достатъчно сили да пребори английския шампион Челси в предстоящото дерби от 5-ия кръг на Висшата лига. През изминалия сезон артилеристите на два пъти успяха да се наложат над „сините” във финала за ФА Къп (2:1), както и за Къмюнити Шийлд след изпълнението на дузпи.

Петър Чех: Иска ми се с Арсенал да спечеля колкото с Челси, но…

„Трябва да теглим чертата на случилото се до момента и да продължим напред. На два пъти победихме Челси – за Къмюнити Шийлд и на финала на ФА Къп през изминалия сезон. Знаем, че можем да ги победим отново. Няма как да са щастливи след двете загуби от нас и ние трябва да се възползваме от това предимство”, каза Чех.

Венгер категоричен: Арсенал има сили за титлата

„В Челси са си поставили същите цели, като нашите. Те искат да титлата, както и ние, така че определено ни очаква един голям мач този уикенд. Ако искаме да се изкачим в таблицата, след двете загуби, които допуснахме (б.р. от Стоук Сити с 0:1 и от Ливърпул с 0:4), трябва да побеждаваме в големите мачове и това е първата ни възможност да го сторим”, допълни стражът на артилеристите.