Опитният страж на Арсенал Петър Чех призна, че ще му бъде много трудно да спечели с „топчиите” същия брой трофеи, с каквито може да се похвали от периода си в Челси. Ветеранът заяви, че ще се нуждае от 10 години да повтори успехите си, а очевидно кариерата му няма да продължи чак толкова дълго.

При „сините” от Лондон чешкият вратар игра цели 11 сезона, в които завоюва 15 отличия, в това число 4 шампионски титли на Англия, четири Купи на Футболната асоциация и един трофей от Шампионската лига. За два сезона с „артилеристите” 35-годишният Чех само веднъж се поздрави с ФА Къп.

Арсенал започва преговори за нови договори с основни играчи

„Когато пристигнах в клуба, си казах: „Окей, Арсенал не е печелил Висшата лига вече 10 години, но искам да бъда един от играчите, които ще им помогнат да прекъснат тази серия”, каза Чех.

„Не се виждам скоро да напусна това първенство, което – по мое мнение – е най-силното в света. Също така исках да продължа да се боря за титлата. Притеснението е, че нямаме манталитет на победители.”

„Челси има едно простичко преимущество: през последните 10 години клубът спечели над 15 трофея. Първата причина за това е, че през годините промените в отбора не бяха твърде драстични.”

„Ако се загледате внимателно в отбора на Арсенал, много малко хора сме ставали шампиони на Англия…Това сме Дани Уелбек и аз. Трябва да се учим заедно, да намираме пътя към победите. Моята мечта днес е да мога да спечеля толкова, колкото постигнах в Челси, но не смятам, че разполагам с още 10 години, за да го сторя”, допълни Чех.