Отборът на Брайтън се върна към победите след успех с 3:1 срещу Саутхемптън. "Чайките" гостуваха на "Сейнт Мери Стейдиъм", където стигна до трите точки. Така тимът воден от Роберто де Дзерби се изкачи на петото място и изпрати "светците" на дъното във Висшата лига.

Брайтън загуби последния си мач във Висшата лига с 1:2 от Астън Вила, а след това отпадна и от Купата на лигата, където Чарлтън отстрани "чайките" след изпълнение на дузпи. Днес обаче Брайтън се върна към победите с успех срещу "светците", които остават на дъното в английското първенство. 

Gulliver/GettyImages
51 снимки

"Чайките" започнаха силно и още в 14-ата минута на мача Адам Лалана откри резултата с глава, след като бе намерен от страхотно подаване на Соли Марч. Първата по-сериозна ситуация за домакините дойде в 26-ата минута и то от пряк свободен удар. Джеймс Уорд-Праус стреля на сантиметри от гредата. 

В 35-ата минута на мача преднината на Брайтън бе удвоена, но след нещастен автогол. Роман Перо от състава на Саутхемптън се опита да изчисти центриране в наказателното си поле, но вместо това прати топката в собствената си врата. 

Освен с асистенция, Соломон Марч се отчете и с попадение. То дойде в 56-ата минута и направи резултата 3:0 за "чайките". В 72-ата минута Паскал Грос влезе в грубо в краката на футболист от "светците" и след преглед с ВАР бе отсъдена дузпа за домакините. Уорд-Праус се нагърби с отговорността да изпълнява наказателния удар. Той обаче не успя да преодолее стража на "чайките" от първия път, но успя да стигне до отбитата топка и да я прати във вратата при втория си опит.