Рафаел Бенитес каза, че Евертън вече е започнал работа по подобряването на състава през януарския трансферен прозорец, като бордът е готов да инвестира. Въпреки впечатляващия старт на новия наставник Рафаел Бенитес във Висшата лига, "карамелите" са в лоша форма през последните месеци.

Всъщност победата с 2:1 над Арсенал по-рано този месец беше първата им от повече от два месеца. Резултатът обаче не промени много настроението, като последва поражение с 3:1 от Кристъл Палас.

Въпреки спекулациите за негово скорошно уволнение, Бенитес настоя, че бордът на клуба знае, че трябва да помогне за подобряване на отбора.

„Със собственика, председателя и главния изпълнителен директор, ние говорим за това, което искаме да правим и вече правим за бъдещето. Така че ние не говорим само за настоящето“, заяви той.

„Този отбор използваше 16 играчи, така че ние трябва да се уверим, че сме достатъчно силни. За този януарски трансферен прозорец ще сме готови. Разговорите са доста положителни и конструктивни за това какво искаме. Подкрепяме се“, завърши испанският специалист.