Асистентът на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити Енцо Мареска ще застане начело на Лестър Сити, съобщават медиите на Острова. "Лисиците" изпаднаха от Висшата лига в края на миналия сезон под ръководството на временния мениджър Дийн Смит, а сега Мареска ще се опита да ги върне в елита.

43-годишният италианец спечели требъл с Манчестър Сити през изминалата кампания, а това ще бъде вторият му опит като старши треньор, след като той изкара неуспешен период начело на Парма през 2021, записвайки четири победи в 13 мача. Мареска има сериозен опит в английския футбол, като още в тийнейджърските си години облича екипа на Уест Бромич Албиън, преди да премине в Ювентус. Впоследствие Мареска печели пет трофея с тима на Севиля, където след това той работи като помощник-треньор. Италианецът е бил асистент и на Маурисио Пелегрини в Уест Хям.

Една от големите въпросителни пред Лестър е колко от звездите им ще се разотидат след изпадането от Висшата лига, като Юри Тилеманс, Чаглар Союнджу, Даниел Амарти, Намплес Менди, Райън Бъртранд, Айосе Перес и Тете са сигурни напускащи, а интерес има още към Джеймс Мадисън и Харви Барнс.