Габриел Жезус не е играл за "артилеристите" от преди Световното първенство поради контузията на коляното, която получи, докато играеше за страната си в Катар. Но, както беше съобщено от GOAL по-рано тази седмица, той се завърна в Арсенал след престой в чужбина, за да ускори възстановяването си в тренировъчния център на клуба.

"Габи се справя много добре. Той вече беше малко навън. Все още е в ранна фаза и продължава да притиска всички всеки ден. Но ние трябва да спазваме някои срокове и някои процеси. Но той се справя наистина добре.

Все още не мога да кажа кога ще се върне, той все още е твърде далеч от това. Трябва да видите сега, когато започнете повече да натоварвате и някои деиствия, които не са контролинани, както той го правеше преди", сподели треньорът на Арсенан Микел Артета.

Освен че обсъди възстановяването на Жезус, Артета даде и актуална информация за Емил Смит Роу и Рийс Нелсън, които страдат от различни контузии,  преди мача в събота.

"Те са по-близо. Започнаха да извършват някои дейности и бяха навън, но все още не са готови да дадат своя принос на терена", допълни мениджърът на "артилеристите"