Габриел Жезус получи неприятен проблем с коляното по време на участието си на Световното първенство през 2022 г. и в крайна сметка беше принуден да се подложи на операция. Той не е играл за "артилестите" от 12 ноември, но се включи на цялостна тренировка, преди лидерите във Висшата лига да направят равенство 2:2 със Спортинг в 1/16-финалите на Лига Европа.

"Ще се опитаме да не прибързваме със завръщането му. Трябва да направим справедлива преценка между това, от което има нужда и кога е удобно, както и да дадем на отбора тласък, от който със сигурност ще има нужда през следващите няколко седмици. Всичко върви добре, той също се нуждае от време, за да придобие тази увереност и това физическо състояние, което е необходимо, за да се състезава със свободен ум и щом стане свободен да прави това, ние ще го хвърлим в битката", сподели Артета.

Жезус участва в загрявката след мача след драматичната победа на Арсенал с 3:2 над Борнемут, която задържа "артилеристите" на пет точки на върха в таблицата на Висшата лига и ще има нетърпение да се завърне в игра възможно най-скоро, след като отбеляза пет гола за лондончани досега в дебютната си кампания.