Арсенал победи с 2:0 като гост Лестър и благодарение на трите точки се качи поне временно на пето място в класиране. Така "артилеристите" забравиха кошмарния старт на сезона с 3 поредни загуби, като вече спечелиха 17 точки в последните си 7 мача.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Гостите нанесоха своя удар много бързо. Още в петата минута Габриел откри резултата за Арсенал, след като засече с глава центриране на Букайо Сака от корнер и прати топката неспасяемо в левия ъгъл на вратата на Каспер Шмайхел.

В 18-ата минута "артилеристите" нанесоха и втория си удар. Емил Смит Роу се пребори за спорна топка в наказателното поле и с техничен удар я прати в десния долен ъгъл на вратата.

В самия край на първото полувреме Лестър можеще да се върне в мача. Джеймс Мадисън изпълни пряк свободен удар и насочи топката в десния горен ъгъл, като вратарят на Арсенал Аарън Рамсдейл успя да я отклони и тя се отби в напречната греда. Домакините нямаха шанс, тъй като и при добавката Джони Еванс прати топката в десния стълб. А реакцията на Рамсдейл бе толкова впечатляваща, че легендата Петер Шмайхел написа в Туитър, че това е най-доброто спасяване, което е гледал от години.

Лестър продължи да бъде по-активен и след почивката, като в 55-ата минута пропусна чудесен шанс. Тогава Люк Томас засече центриране на Юри Тилеманс, но топката профуча на сантиметри от десния стълб на вратата на лондончани.

Малко по-късно и Адемола Лукман от Лестър се измъкна сам срещу вратаря отляво, но след самоотвержен плонж тпката се отби в тялото на Рамсдейл и излезе в корнер.

В 70-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг вече виждаше как ударът му влиза във вратата, но Каспер Шмейхел със сетни усилия отклони топката.

До края на мача Арсенал със спокойствие запази преднината си и заслужено ликува в края.