Отборите на Арсенал и Манчестър Юнайтед не успяха да излъчат победител в дербито от 21-ия кръг на Висшата лига. Двубоят на „Емиратс” приключи без голове – 0:0, въпреки че и двата тима имаха отлични възможности за попадения. Официален дебют за домакините записа подписалият преди няколко дни Мартин  Йодегаард, който дойде при лондончани от Реал Мадрид.

Манчестър Юнайтед загуби нови точки в борбата за първото място, но равенството означава, че тимът от „Олд Трафорд” регистрира нов рекорд в своята история. Юнайтед записа 18-ти двубой като гост, в който не допуска поражение.

Арсенал пък може да се похвали факта, че не губи от Юнайтед в шести пореден мач.

Gulliver/GettyImages
61 снимки

Отборът на Манчестър Юнайтед започна силно двубоя на „Емиратс”. Още първите десетина минути от срещата, гостите показаха, че ще търсят успеха в мача. „Червените дяволи”  владееха топката в повече от 70% от времето, но въпреки това така и не успя да създаде чиста голова възможност в първия четвърт част на двубоя.

Първата реална голова възможност в срещата дойде в 20-ата минута и бе на сметката на гостите. След  центриране от корнер, отбраната на домакините изби, но топката попадна във Фред на границата на наказателното поле. Халфът на Юнайтед стреля технично, но Бернд Лено показа класа и успя да избие в нов ъглов удар.

В 25-ата минута Арсенал също създаде добра възможност след статично положение. Отново след центриране от ъглов удар, гранит Джака се извиси над всички в наказателното поле и стреля с глава, но  твърде слабо и ударът не представляваше трудност за Давид Де Хеа.

Пет минути по-късно домакините създадоха нова отлична възможност. След страхотна контраатака, Пепе получи отдясно и навлезе остро към наказателното поле на „червените дяволи”. След поредица от финтове, нападателят на Арсенал стреля по диагонала, но встрани от вратата.

Гостите отговориха с изстрел на Бруно Фернандеш, който се освободи от противник в наказателното поле и стреля с десния крак, но не успя да насочи добре топката и тя излезе в аут.

Осем минути преди почивката Оле Гунар Солскяер трябваше да извърши принудителна смяна в състава си, след като Скот Мактомини получи травма и не успя да продължи срещата. На негово място в игра се появи Антони Марсиал.

Арсенал - Манчестър Юнайтед 0:0

източник: SofaScore

На почивката в игра за домакините се появи Улиан, което даде почти мигновен резултат. Първите минути на втората част бяха изцяло в полза на Арсенал, а в основата на почти всички опасности бе именно бразилецът. В един момент владението на топката в полза на Арсенал достигна до впечатляващите 80% от времето.

Люк Шоу и Единсон Кавани бяха замесени в най-чистата ситуация за Юнайтед от началото на мача. След атака отляво Люк Шоу се озова на стрелкова позиция и стреля с левия крак, но вместо във вртта топката попадна в Кавани, който подложи крак, но след рикошет топката излезе в корнер.

В 64-ата минута Арсенал бе много близо до откриването на резултата. Домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар в близост до вратата на „червените дяволи”. Зад топката застана Александър Лаказет, който стреля много технично, но за негово нещастие коженото кълбо се отби  в напречната греда. В следващата минута пък силен удар на Смит Роу бе спасен от Давид Де Хеа.

Седем минути преди края на редовното време официален дебют за домакините направи Мартин Йодегаард, който се появи в игра на мястото на Смит Роу.

Златен шанс за Юнайтед пропиля Единсон Кавани в 89-ата минута. Нападателят засече центриране на Уан Бисака отдясно, но не успя да насочи топката в рамката на вратата.  


FT / АРСЕНАЛ – МАНЧЕСТЪР ЮН 0:0 / Класиране във Висшата лига / Резултати от кръга


Стадион: "Емиратс", Лондон

Рефер: Майкъл Оливър


Арсенал (4-2-3-1): 1 Лено - 2 Бейерин, 16 Холдинг, 23 Давид Луис, 17 Седрик Соареш – 18 Партей, 34 Джака – 35 Мартинели, 32 Смит Роу,  19 Пепе – 9 Лаказет

Мениджър: Микел Артета

Манчестър Юнайтед (4-2-3-1):  1 Де Хеа – 29 Уан Бисака, 2 Линдельоф, 5 Магуайър, 23 шоу – 39 Мактомини, 17 Фред – 10 Рашфорд, 18 Бруно Фернадеш , 6 Погба – 7 Кавани

Мениджър: Оле Гунар Солскяер