Мениджърът на Арсенал Микел Артета е разочарован от бавния напредък в отбора и е готов на радикални промени. Въпреки че „артилеристите“ са без загуба в последните седем мача, те имат едва три победи във всички турнири. Към момента тимът е на 10-ата позиция във Висшата лига и е по-близо до зоната на изпадащите отколкото до зона Шампионска лига.

Според „The Sun“ Артета е готов на сериозни промени в състава, за да вдигне нивото на отбора. В основата на промените се очаква главно действащо лице да бъдат трите най-големи звезди в тима – Александър Лаказет, Пиер-Емерик Обамеянг и Месут Йозил.

Шефът на клуба Раул Санлехи е на мнение пък, че вече няма да се позволява на играчи, чиито договори изтичат в края на сезона и не искат да го подновят, да не играят за клуба. Точно така стана с Алексис Санчес и Аарън Рамзи. Именно Лаказет, Обамеянг и Йозил имат договор с „топчиите“ за още 18 месеца и за момента преговорите за нови контракти са замразени.

Габонецът е играчът, който Артета иска да задържи най-много и се надява да убеди 30-годишния нападател да остане на „Емиратс“ въпреки интереса от страна на Барселона. Ако той реши да остане това означава, че Лаказет може да напусне. Ситуацията с Йозил също е под сериозен въпрос и заради високата му заплата от 350 хиляди паунда. Защитниците Сократис, Давид Луис и Шкодран Мустафи също имат договори за още 18 месеца.

Със сигурност обаче се очакват бурни събития през лятото в състава на 13-кратните шампиони на Англия.