Отборът на Шефилд Юнайтед разби Челси с 3:0 в домакински двубой от 35-ия кръг на Висшата лига. Два от головете на "остриетата" са дело на Дейвид МакГолдрик, а с едно попадение се отчете и Оливър МакБърни. 

Шефилд Юнайтед Челси

източник: Getty Images

Двубоят стартира спокойно, а първата нелоша възможност бе на сметката на "сините". В 7-ата минута Рийс Джеймс центрира към Кристиан Пулишич, за когото обаче бе трудно да овладее паса и изпрати топката високо над напречната греда. 

Десетина минути по-късно резултатът на "Брамал Лейн" бе открит. Дейвид МакГолдрик реагира бързо след рикошет в наказателното поле на Челси и моментално заби топката в мрежата на Кепа, отбелязвайки своя първи гол за сезона. 

"Сините" не се уплашиха от попадението и продължиха да командват случващото се на терена, но домакините забиха второ попадение, с което усложниха задачата на Челси още повече. 

В 33-ата минута Енда Стивънс центрира към Оливър МакБърни, който бе тотално изоставен от "синята" отбрана. МакБърни се извиси високо и с прекрасен удар с глава изпрати топката в мрежата на испанския страж на Челси. 

В края на първата част Рийс Джеймс опита да върне отбора си в двубоя, но Дийн Хендерсън внимаваше и отрази удара. 

Getty Images
53 снимки

Челси стартира втората част прекалено спокойно и не успя да организира нищо интересно, за което заплати с още един гол във вратата си, който тотално отказа "сините". 

В 77-ата минута МакГолдрик отбеляза своето второ попадение в срещата. Футболистът овлаяд отбита топка в наказателното поле и я изстреля във вратата на Кепа, правейки резултата класически. 
Малко след това Оливие Жиру опита да отбележи почетно попадение за своите, но Хендерсън отрази удара. 

В добавеното време поредна грешка в "синята" защита подари нова възможност на противника, но Енда Стивънс стреля високо над напречната греда. 


Така третото място на Челси е поставено под въпрос, тъй като "сините" останаха с 60 точки след изиграването на сблъсъка, а Лестър и Манчестър Юнайтед дишат във врата на отбора. Шефилд, от своя страна, продължава перфектното представяне през настоящата кампания е отново е шести в таблицата.