Собственикът на Челси Роман Абрамович подкрепи мениджъра Антонио Конте в скандала с Диего Коста, съобщават британските издания.

Коста е призовал Абрамович да му помогне да спаси кариерата си на „Стамфорд Бридж“, след като Конте изпрати текстово съобщение на нападателя, че не влиза в плановете му за следващия сезон.

Руският милиардер категорично отказа да вземе страната на Коста и по този начин оказа пълна подкрепа на Конте.

Легенди на клуба като Джон Тери, Петър Чех, Дидие Дрогба и Франк Лампард са получавали знакова подкрепа от Роман Абрамович в „битката“ им с някои мениджъри по време на престоя им на „Стамфорд Бридж“.

Съобщението на Конте до Коста ще струва милиони на Челси

С поведението си Абрамович отправи ясно послание, че тези дни вече са история и Конте има пълната подкрепа на руския милиардер, за да продължи да върши работата си, дори ако това означава испанският голмайстор да бъде продаден.

Диего Коста хвърли бомбата: Конте ме гони от Челси

Напрежението между Коста и Конте се усети още през януари, когато много усилено се заговори за възможността испанският национал да напусне Челси.

Китайските милиони на Милан се насочват към Диего Коста

Сега пред него не изглежда да има друг вариант, а Челси ще се опита да го продаде още в първите дни на летния трансферен прозорец. Към него има интерес от Милан, Атлетико Мадрид и Тянджин.

Конте и Коста - на нож от първия ден

Нежеланият Коста не се помайва, чака го кариера в Италия

Въпреки забраната Коста обмисля завръщане в Атлетико​

Коста изнудва Милан за огромна заплата​