Решението на мениджъра на Челси Антонио Конте да изпрати смс до нападателя Диего Коста, за да го информира, че испанецът вече не влиза в сметките му ще струва близо 10 милиона паунда на клуба, твърдят английските издания.

Нападателят бе бесен след така разигралата се ситуация заради неуважителното държание на Конте, който го е информирал за своето окончателно решение чрез смс.

Смята се, че Челси ще срещне сериозни затруднения в опитите си да прибере добра трансферна сума за Коста, след като стана ясно, че той е нежелан на „Стамфорд Бридж“ и не попада в плановете на Конте. Преди три години той бе привлечен от Атлетико Мадрид за сумата от 32 милиона паунда.

Пред 28-годишния нападател има няколко варианта. Той е основна трансферна цел на Милан, Атлетико Мадрид, както и на китайския Тянджин.

Бордът на директорите в Челси не е реагирал никак позитивно, след като смс-ът на Конте към Коста доби публично достояние.

Неофициалното текстово съобщение на Конте също така отваря пътя на представителите на Коста да изискват сериозна компенсация за лоялност с доказателство, че клубът е подтикнал играча да напусне „Стамфорд Бридж“.

Диего Коста хвърли бомбата: Конте ме гони от Челси

По време на ваканцията си, мениджърът на Челси е изпратил подобни текстови съобщения до всичките си играчи от първия отбор, като в повечето случаи той е пожелал на футболистите си хубаво време с техните семейства и ги е приканил да не излизат от форма и да бъдат физически активни.

В същото време Конте е изпратил смс до Коста, в който го информира, че нападателят повече не влиза в неговите планове.

Китайските милиони на Милан се насочват към Диего Коста

След разигралата се ситуация Коста е получил съобщение от Марина Грановская, която го е осведомила да се завърне в Лондон за планираното начало на подготовката и да остави преговорите на нея.

Конте и Коста - на нож от първия ден

Търканията между Конте и Коста започнаха още в самото начало на миналото лято по време на предсезонната подготовка на отбора. Те достигнаха своя пик през януари, когато много усилено се заговори, че двамата са се скарали по време на тренировка на отбора. Тогава много усилено се заговори за трансфер на испанския национал в китайското първенство.

Нежеланият Коста не се помайва, чака го кариера в Италия

Въпреки забраната Коста обмисля завръщане в Атлетико​

Коста изнудва Милан за огромна заплата​