Нападателят на Челси Диего Коста е поискал огромна заплата от 200 хиляди паунда на седмица, като условие да подпише с италианския гранд Милан, пише Daily Mail.

Въпреки забраната Коста обмисля завръщане в Атлетико

Евентуално подобно споразумение би направило годишното му възнаграждаение в размер на 9 милиона паунда. “Росонерите” обаче няма как да предложат подобна сума на Коста и най-вероятно ще проустановят преговорите с агента му Хорхе Мендес.

Преди няколко дни Коста призна, че е нежелан от мениджъра на “сините” Антонио Конте и по всичко изглежда, че ще напусне “Стамфорд Бридж” през лятото. Часове след като хвърли бомбата, “Скай Спортс” разкри, че агентът на футболиста Мендес вече води преговори с ръководството на Милан.

Нежеланият Коста не се помайва, чака го кариера в Италия

Освен в Италия, Коста има шанс да продължи кариерата си в Китай или да се завърне в бившия си тим Атлетико Мадрид. Една е пречките обаче да играе отново за тима “дюшекчиите” се явява трансферната забрана на клуба, която е в сила до началото на 2018 година. Това означава, че ако Коста приеме да играе в Атлетико, то той реално ще стане официален играч на тима през януари.