Звездата на Челси Диего Коста призна, че през лятото на 2016 година е се постарал да си издейства завръщане в своя бивш отбор Атлетико Мадрид. В същото време темпераментният играч не отхвърли категорично идеята за бъдещ трансфер в китайското първенството.

28-годишният играч има договор за още 2 сезона със „сините“ от Лондон, като в началото на годината можеше да бъде продаден след скандал с мениджъра Антонио Конте. Още тогава се заговори за вероятността Коста да стане поредната престижна придобивка в Суперлигата на Китай.

Ас на Челси призна: Понякога Диего Коста прекалява

Впоследствие всичко се уталожи, а Конте и Коста продължиха напред в името на титлата във Висшата лига, където Челси е лидер във временното класиране. Според мнозина обаче таранът кара своя последен сезон на „Стамфорд Бридж“, а самият играч не се постара особено да опровергае подобни твърдения. Всъщност той дори разкри желанието си да се върне в Испания. „Всичко може да се случи. Китай? Защо не, човек никога не знае. Сега съм щастлив в Челси, но ако утре китайците дойдат, а Челси ми каже, че трябва да си ходя, няма да остана при тях“, коментира Коста пред „Ел Ларгуеро“.

Диего Коста пак си показа маймунджилъците

„Направих всичко по силите си, за да се върна в Атлетико, но не се получи. Когато те трябваше да почакат за мен, те не го направиха. Имаше още месец до края на летния трансферен прозорец, а те нямаха търпението (впоследствие подписаха с Кевин Гамейро от Севиля – б.р.).“

„Още в първия ден на Конте като треньор, му казах, че исках да премина в Атлетико, а той се начумери и дори не ме поглеждаше. За свой късмет започнах да бележа голове“, обясни Коста.