Полузащитникът на Тотнъм Лука Модрич е подновил тренировки на клубната база в Лондон, след като първоначално реши да не пътува за турнето на тима в САЩ. От клуба потвърдиха, че хърватският плеймейкър е бил глобен за действието си.

От доста време Модрич е трансферна цел на Реал Мадрид, като на няколко пъти самият той изрази желанието си да заиграе в „кралския клуб“.

„Можем да потвърдим, че Лука Модрич поднови тренировки днес на клубната база. Треньорският щаб тепърва ще преценява нивото на неговата предсезонна подготовка“, гласи изявлението на „шпорите“.

В същото време мениджърът на отбора Андре Вилаш-Боаш потвърди, че атакуващият футболист е бил глобен и че преговорите относно продажбата му продължават. „Настоящата ситуация е следната: играчът е глобен от клуба за това, че не се появи на лагера“, обясни португалецът пред английските медии. „Има огромен интерес към него, но ние трябва да държим на своето и да браним правата си.“

„Той е играч, който е дал много на Тотнъм, така че се отнасяме с нужното уважение към него, но президентът е на мнение, че отсъствието му е белег на непрофесионално поведение. Оттук нататък има два начина за излизане от ситуацията: или тези, които се интересуват от него, ще удовлетворят изискванията на Тотнъм по отношение на цената, или играчът ще остане тук и ще изпълнява дълга си към отбора“, добави наставникът на „шпорите“.

„Не знам какъв е точният размер на глобата. За щастие това не е ситуация, която да се проточи във времето. Ние не се съмняваме в човешките му качества. Просто не знаем какви съвети получава“, каза още Вилаш-Боаш.