Ливърпул потвърди, че е постигнал споразумение с един от най-обещаващите си млади играчи – испанецът Хесус Фернандес Саес.

18-годишният младежки национал на родината си, който е по-известен с прозвището си Сусо, днес е подписал новия си контракт, но от клуба отказаха да оповестят детайли по договора.

„Наистина съм щастлив“, сподели креативният халф. „Ливърпул е сред най-големите отбори в света и това е правилното място за мен.“

„Радвам се, че Брендън Роджърс ми има доверие. Нямах никакви съмнения относно новия договор и съм наистина доволен, че той вече е факт. Чувствам се удобно тук. Изиграх няколко мача за първия състав и се надявам да продължа по същия начин, но трябва да работя всеки ден за тази цел“, добави още Сусо.

Талантливият полузащитник играе за младежките формации на „червените“ от 2010 година, когато преминава на „Анфийлд“ от родния си клуб Кадис. До момента той има 4 официални мача при мъжете, а с представянето си заслужи доста похвали от Роджърс. „За нас е истинско удоволствие, че Сусо избра да се обвърже с клуба в дългосрочен план. На 18 години той демонстрира изключителна техника, но също така и добро желание за игра в един толкова престижен клуб. Неговата отдаденост е пример за всички играчи в нашата академия, а договорът му е показателен за добрата работа на треньорите в нея“, добави северноирландският мениджър на мърсисайдци.