Крилото на Арсенал Жервиньо може да напусне отбора през лятото, след като от Марсилия са склонни да му предложат титулярно място.

Очаква се от 1 юли на „Емирейтс“ да се проведе сериозна чистка, включваща най-вече ненужни играчи с огромни заплати. Така Арсен Венгер ще си освободи финансов ресурс да привлече няколко доказани имена, а освен това собствениците са склонни да му дадат около 70 милиона паунда за покупки.

Първите трима изгонени вече са факт – Андрей Аршавин, Денилсон и Себастиен Скилачи не получиха нови договори и си тръгват като свободни агенти. Не е ясно какво е положението на 26-годишният Жервиньо, който изкара голяма част от сезон 2012/13 на пейката.

„Това е играч, който ни интересува, да“, заяви асистент-треньорът Франк Паси. „Наблюдаваме футболисти, които умеят да намират празните пространства, могат да дриблират, да подават и да вкарват. Жервиньо се вписва чудесно в този профил.“

Острието на Арсенал обаче съвсем не фаворит в списъка на „финикийците“, които следят подобен тип играчи и на вътрешния пазар – Ромен Алесандрини (Рен), Реми Кабела (Монпелие), Флориан Товен (Бастия) и Димитри Пайе (Лил).