Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини бе изключително разочарован от представянето на Марио Балотели в дербито срещу Манчестър Юнайтед. Според треньора неговият сънародник не може да продължава да играе по този начин.

Вчера „гражданите“ загубиха с 2:3 като домакини и вече изостават на 6 точки зад градския си съперник, който оглавява класирането. Балотели пък бе заменен в началото на втората част, след като преди почивката рядко участваше в атаките на своя тим.

„Обичам Марио като човек и като играч, но за него е важно да започне да мисли за работата си“, заяви Манчини. „Той има всички условия, за да играе добре, затова не може да продължава да го прави по начина, който ни демонстрира срещу Юнайтед. Искаме повече от него, защото нищо не му липсва. Той разполага с топ качества.“

„Когато разполагаш с играч от неговия калибър, няма как да разбереш защо той умишлено захвърля всичко. Това е направо невероятно. Не за пръв път в живота си виждам футболист с фантастични възможности да свършва лошо. Не искам Марио да поема по този път, защото няма да е добре за него. Исках да видя дали той ще подходи по друг начин към второто полувреме, но след пет минути разбрах, че ще се представи както преди почивката“, завърши Манчини.