Нападателят на Стоук Сити Майкъл Оуен се присъедини към мнението на бившия си мениджър в Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън, който обвини Ливърпул за провалената кариера на нападателя.

Според самия Оуен мърсисайдци са виновни за честите травми, които получава, защото като юноша е играел твърде много мачове на сезон. Острието проби в първия състав на „червените“ като 17-годишен и бързо се превърна в любимец на феновете.

„Сър Алекс по-рано бе казал, че бих могъл да стана по-добър играч, ако треньорите са били по-внимателни с мен в ранния етап на кариерата ми“, заяви 32-годишният играч на „грънчарите“. „Ще се съглася с това изказване, като изключим думата „по-добър“. Според мен, ако бях получил различно отношение, просто щях по-дълго време да играя на максимум“, каза той.

„Докато аз играех във всеки възможен мач, още едно момче от академията – Стивън Джерард – също показваше огромен потенциал. За разлика от мен, който играех 80 и повече мача на година, Стиви просто не можеше да остане здрав. Смятам, че това изигра голяма роля за продължителността на кариерата му. Моето тяло ме наказа затова, че непрекъснато натисках до последно. Подколянното ми сухожилие се разкъса на две, а с това загубих способността си да играя на върха на силите си“, завърши Оуен.