Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е щял да се продаде Луиш Нани през лятото, ако е бил сигурен, че ще успее да договори бразилската сензация Лукас Моура.

Както е известно, легендарният шотландец опита почти всичко, за да вземе талантливият младок, но в последния момент бе „надцакан“ от Пари Сен Жермен, които платиха 35 милиона паунда.

Отношенията на Нани с клуба започнаха да се влошават още през лятото, когато португалският национал не успя да се договори за удължаване контракта си. Това повлия доста негативно върху формата му от началото на кампанията, а за капак Нани бе определен за главен виновник за загубата с 5:4 от Челси за Купата на Лигата.

Сега обаче става ясно, че „червените дяволи“ са били склонни да се разделят с крилото още след провала при преговорите, като до последно са изчаквали отговора на Лукас Моура. С продажбата на Нани Юнайтед е щял да си осигури нужните средства за привличането на таланта, който обаче в крайна сметка избра френските новобогаташи от „Парк де Пренс“.