Ръководството на Уест Хем спешно свика юридически си екип, за да разбере дали съществува вариант Ливърпул да отзове преотстъпения Анди Керъл след провала си в търсенето на негов заместник.

Мениджърът на „червените“ Брендън Роджърс се оплака, че не би пуснал английският национал под наем, ако е знаел, че преговорите с Клинт Демпси ще се провалят.

Това веднага доведе до спекулации, че мърсисайдци ще си върнат обратно своята рекордна покупка. Затова в Уест Хем трескаво се опитат да разберат дали сделката с Ливърпул е „желязна“ и не предвижда такъв вариант.

По неофициална информация договорът между двете страни защитава Керъл от евентуална продажба на който и да е друг отбор. Също така в него има клауза, според която първоначалното споразумение се отменя, ако „чуковете“ изпаднат в Чемпиъншип.

„Според контракта на Анди още утре можем да го купим за 17-18 милиона паунда, ако решим“, сподели анонимен източник от клуба. „Убедени сме, че той не може да бъде продаден на друг клуб. Той е при нас под наем за година, като ние сме с предимство пред всички за евентуалното му закупуване, но все пак извикахме юристите да проверят всичко“.