Бившият полузащитник на Ливърпул Дитмар Хаман се изказа в подкрепа на Радамел Фалкао, когото Манчестър Юнайтед изпрати при дублиращия си тим.

„Червените дяволи“ много напираха за подписа на колумбиеца през лятото, като в крайна сметка Монако се съгласи да го даде под наем срещу 20 милиона евро. 29-годишният голаджия обаче така и не можа да убеди мениджъра Луис ван Гаал с изявите си, а в понеделник холандецът реши да не го включва при загубата от Арсенал у дома с 1:2 в четвъртфинал от ФА Къп.

Ден по-късно Фалкао се появи в мача на младежката формация срещу Тотнъм, с което допълните подхрани слуховете за напускане.

„Той беше здрав в течение на 8 седмица и да го пуснат в такъв мач беше срамно“, коментира Хаман.

„Не мислите ли, че той заслужава малко повече уважение от страна на мениджъра? Да те поставят при младежите е най-голямото унижение, което може да претърпиш като играч от първия тим.“

„Играл съм мачове за резервите, когато съм бил контузен, и това не е било проблем. Но когато не си в отбора, а си здрав от 6 или 8 седмици, да те пуснат при младежите е голямо унижение.“

„Най-добрите футболисти имат огромна вяра в собствените си способности и имат определена репутация. Не може да се отнасяш към Фалкао както към Джони Еванс или Крис Смолинг“, добави Хаман.