На "Емирейтс Стейдиъм" Арсенал надигра много трудно с 1:0 Уест Хям в лондонското дерби на 10-ия кръг във Висшата лига на Англия. Единственият гол падна в 88-ата минута на двубоя и бе дело на камерунския полузащитник Александър Сонг.

"Артилеристите" имаха пълно превъзходство срещу "чуковете", но удари на Самир Насри и резервата Тио Уолкът срещнаха гредите на вратата на Уест Хям. Вратарят Робърт Грийн също бе стабилен и затрудни максимално атакуващите футболисти на Арсенал.

Така се стигна до 88-ата минута, когато Гаел Клиши центрира отляво и Сонг от близка дистанция донесе победата на "артилеристите". С тази победа те останаха на пет точки след лидера Челси, който има 25 точки в актива си.

В друг мач от кръга Челси постигна обрат до 2:1 след като изоставаше с 0:1 при гостуването си на Блекбърн.

В 21-ата минута Бенжани Мварувари откри резултата в полза на Блекбърн, разписвайки се след центриране на Ел Хаджи Диуф.

Шест минути пред почивката лондончани изравниха чрез Никола Анелка, който се възползва след бърза комбинация между Флоран Малуда и Дидие Дрогба.

В 84-ата минута Челси стигна до победата с късен гол на защитника Бранислав Иванович. Руснакът Юри Жирков центрира в наказателното поле на Блекбърн и сръбският бранител с глава донесе успеха с 2:1 за столичани.

Евертън пък срази у дома Стоук Сити след попадение на Якубу в 67-та минута, а Фулъм победи на "Крейвън котидж" Уигън с 2:0. Головете за тима на Марк Хюз вкара Клинт Демпси.

Уулвърхемптън Уондърърс свали високолетящия Манчестър Сити на земята след успех на "Молиню" с 2:1.

Емануел Адебайор откри за "гражданите" от дузпа в 23-та минута, но "вълците" взеха мача след попадения на Милияш и Едуардс.