Играещият под наем в Атлетико Мадрид вратар Тибо Куртоа не смята, че Челси ще го използва като част от опитите си да привлече Радамел Фалкао. Белгийският национал дори заяви, че след две години ще замести Петр Чех на вратата за лондончани.

Челси купи високият страж от Генк през 2011 година, но веднага го прати под наем при „дюшекчиите“, за да трупа опит. Настойчивото желание на „сините“ през лятото да вземат Фалкао обаче доведоха до спекулации, че от „Стамфорд Бридж“ са готови да жертват 20-годишният вратар, за да си осигурят услугите на колумбийския голмайстор.

„Доста от нещата, които се пишат в пресата, са глупости“, заяви Куртоа. „Журналистите просто се опитват да отгатнат какво ще се случи.“

„Те знаят, че Челси има интерес към Фалкао, но не знаят, че от клуба ми казаха: „Последното нещо, което искаме, е да те продаваме.“ Не изключвам възможността и да ме лъжат, но не мисля, че е така“, допълни белгиецът.

„Беше странно, когато подписах с Челси, защото знаех, че ще играя под наем в друг отбор. В Лондон имат план за мен за следващите 5 години. Бях при тях единствено, за да мина медицински прегледи. Оттам отидох право в Атлетико и имах добър сезон, затова избрах да остана и през този“, продължи той.

„Чех е един от най-добрите вратари в света. Смятам, че аз съм млад и обещаващ талант, който може би също ще играе в Челси. Вярвам, че Чех ще пази още две години за тях“, завърши Куртоа.