Нападателят Диего Коща, който пристигна в Челси и подписа договор за 5 години, коментира очакванията си за сезона. Сумата по трансфера му  е 38 милиона евро. Трансферът беше обявен преди две седмици, но финализиран едва днес, след като Челси се съгласи да изплати освобождаващата клауза за играча.

"Много съм щастлив да подпиша с Челси. Всеки знае, че това е голям клуб в много силно първенство и се вълнувам да започна  сезона с фантастичен треньор и съотборници", заяви Коща.

През следващата седмица Коща ще се присъедини към подготовката на тима за новия сезон. 

Нападателят има 64 гола в 134 мача за Атлетико. През миналия сезон той вкара 35 попадения и помогна на тима да стигне до финала на Шампионската лига и да спечели титлата в Испания.

Самият футболист очаква тежка и интересна борба за титулярното място с Фернандо Торес.

"Конкуренцията винаги е от полза на футболистите. В голям клуб трябва да играят няколко големи футболисти, които да се допълват и да работят с пълна отдаденост", счита Коща.

"Торес? Той е силен нападател. Играе в Челси от доста време, а на мен ще ми е необходимо да се постарая, за да се преборя с него за титулярно мясот. Не смятам, че между Атлетико Мадрид и Челси има разлика в класите. Отдавна исках да играя във Висшата лига, а сега вече изпълних мечтата си", допълни испанският национал.