Звездата на Порто Хълк най-сетне разкри своите предпочитания относно националността на новия си клуб. Бразилският национал сподели, че желае да заиграе или в английската Висша лига, или в испанската Примера дивисион.

Дълго време Челси като че ли изглеждаше фаворит за подписа му, но през този трансферен прозорец похарчиха доста пари за нови попълнения и трансфер на нападателя на „Стамфорд Бридж“ изглежда все по-малко вероятен.

Другите кандидати са Реал Мадрид и Пари Сен Жермен, но и те ще трябва да съберат сериозна сума, ако искат да се възползват от освобождаващата клауза в договора му – 100 милиона евро (около 78 милиона паунда).

„Аз си оставих отворена вратичка за трансфер в друго първенство. Ако трябва да избирам, предпочитам Висшата лига или Ла Лига, защото това са двата шампионата, които се гледат от най-много хора по света“, каза Хълк. „Не съм говорил много с агента си относно шансовете ми за трансфер, защото не исках да се разсейвам по време на Олимпиадата. Но в понеделник двамата ще обсъдим бъдещето ми“, допълни бразилецът.