Манчестър Юнайтед започва своята предсезонна подготовка в понеделник, а Оуен Харгрийвс и Майкъл Оуен ще трябва да докажат физическата си форма преди турнето на тима в САЩ и Канада, информира „Manchester Evening News”.

Предстоящите контроли ще бъдат от изключително значение за полузащитника. Той все още няма изигран мач от подготвителен лагер с екипа на „червените дяволи”, откакто дойде през 2007 година от Байерн Мюнхен.

29-годишният Харгрийвс летя с Юнайтед до Азия преди три години, точно след след трансфера си на стойност 18 милиона лири. Тогава обаче не успя да вземе участие в някоя от срещите, заради проблеми с коляното. Оттам кариерата му на „Олд Трафорд” тръгна стремглаво надолу.

За турнето през 2008 година, играчът отново не пътува с тима до Азия заради същата контузия.

Преди 12 месеца, когато Юнайтед отново пътува до Азия, Харгрийвс се възстановяваше от операцията на двете колена. След 18 месеца извън терените, футболистът записа няколко секунди игра за първия тим в двубоя срещу Съндърланд.

От началото на лятото обаче, той тренира добре, възстановяване се и е на път да запише първата си редовна предсезонна подготовка с „червените дяволи”, за да докаже, че вече проблемите с колената са зад гърба му.

Майкъл Оуен също ще се включи в предсезонните занимания, след като се възстанови от контузията в средата на миналия сезон във финала за Карлинг Къп срещу Астън Вила.

Рио Фърдинанд нарани коленни връзки в първия ден от лагера на Англия за Световното първенство в ЮАР. Защитникът е под сериозна въпросителна за турнето на Юнайтед. Същото е положението и с Нани.

Презокеанската подготовка на Юнайтед започва с мач срещу Селтик на 16 юли в Торонто.