Капитанът на Милан Дженаро Гатузо не успя да сдържи нервите си по време на снощния мач срещу Тотнъм, който италианците загубиха на своя земя с 0:1. Полузащитникът пък през цялото второ полувреме се разправяше с противниковите играчи, имаше сериозна закачка с Питър Крауч, а кулминацията бе моментът, в който изблъска асистента на „шпорите” Джо Джордан.

След края на двубоя пък очи в очи Гатузо удари една глава на Джордан, като двамата продължиха да се обиждат.

„Той ме навиваше през цялото време, не издържах”, призна Гатузо. „В края на мача просто си изпуснах нервите. Поемем отговорност за действията си”, добави той.

„Направих нещо, което никога не трябваше. Джордан ме провокираше през цялото второ полувреме. Но реакцията ми е напълно неоправдана. Бях много раздразнен от думите, които бяхме разменили по-рано. Говорихме на шотландски, но няма да разкрия какво си казахме. Не трябваше обаче да посягам на по-възрастен човек. Извинявам се. Дали ще има наказание? Очаквам решението”, продължи Гатузо.

Джордан е бивш играч на Милан от 80-те години. Гатузо пък със сигурност знае езика, тъй като жена му е шотландка. Той е и бивш играч на Рейнджърс.

Капитанът на Милан ще пропусне реванша заради натрупани жълти картони.