Наставникът на Милан Масимилиано Алегри заяви, че загубата от Тотнъм не е била заслужена. Въпреки домакинското поражение с 0:1 в първия мач от 1/8-финалите в Шампионската лига треньорът на „росонерите” добави, че крайният изход от сблъсъка е все още отворен.

„Платихме цената заради грешките, които допуснахме при контрите. Търсихме гола срещу Тотнъм, който се защитаваше много добре и трудно намирахме отворени пространства”, заяви Алегри.

„През второто полувреме играхме още повече в тяхната половина. Създадохме шансове. Преди почивката пък не атакувахме както трябва”, добави той.

„В Лондон ще трябва да походим по по-различен начин към мача. Така, както на моменти играхме през второто полувреме в Италия. Не бе никак лесно срещу „шпорите”, тъй като те затвориха всичко. Това трябва да им се признае”, каза още наставникът на Милан.

Въпреки че Златан Ибрахимович не успя да се разпише, Алегри защити своя нападател. „Досега, Ибра винаги прави невероятни неща за нас. От един мач пък не може да се съди дали е имал успешен сезон в Европа.”

Напрежението се вдигна, когато Дженаро Гатузо се заяде очи в очи с асистент мениджъра на Тотнъм Джо Джордан, като дори го изблъска за гушата.

„Не разбрах какво точно стана там. Беше просто някаква разправия. Нищо сериозно”, каза още Алегри.

Наставникът на Милан потвърди, че вратарят Кристиан Абиати е в болница със съмнение за сътресение.