Отборът на Тотнъм направи голяма стъпка към 1/4-финалите на Шампионската лига, след като победи като гост Милан на „Сан Сиро” с 1:0. Единствения гол в двубоя реализира Питър Крауч в 80-та минута, а напрежението нарасна в самия край на двубоя, когато топката влезе и в мрежата на „шпорите”, но попадението не бе зачетено заради нарушение на Златан Ибрахимович. Реваншът, в който „росонерите” ще се борят да място в следващия етап, ще се играе на 9 март на „Уайт Харт Лейн”.

„Шпорите” започнаха много по-активно двубоя и още в първата минута изправиха на нокти феновете на „росонерите”. Тотнъм организира добра атака отляво, завършила с удар на Пиенаар. Отговорът на Милан дойде едва в 7-та минута, когато Ибрахимович намери Галас на границата на наказателното поле, но той не успя да отправи застрашителен удар.

В следващите минути вратарят Абиати се превърна в ключов играч за „росонерите”, след като на няколко пъти трябваше да се справя с набезите на нападателите на Тотнъм. В 18-та минута обаче той трябваше да бъде заменен от Марко Амелиа заради контузия, причинена от сблъсък с Питър Крауч.

До края на полувремето Ван дер Ваарт, Крауч и Тиаго Силва се оказваха на добри позиции, но така и не успяха да открият резултата. Милан съвсем не се държеше като гостоприемен домакин на своя стадион и също показа зъби главно чрез Златан Ибрахимович.

След почивката страстите се нажежиха и на няколко пъти, тъй като Дженаро Гатузо влизаше в спорове с Питър Крауч. Капитанът на италианския гранд дори си позволи спречкване с представител от резервната скамейка на гостите.

Тотнъм също изнесе един футболист на носилка, Вердан Чорлука бе заменен заради травма през втората част на мача.

 

„Росонерите” се мобилизираха след почивката, но в крайна сметка „шпорите” стигнаха първи до гола. След много добра контраатака на Тотнъм в 80-та минута, Питър Крауч се превърна в герой за „шпорите”. Не по-малка заслуга имаше Арън Ленън, който премина на скорост почти целия терен, за да намери изключително високия нападател в наказателното поле, а той необезпокояван вкара за 1:0.

В следващите минути домакините натиснаха своя съперник, а напрежението се покачи в даденото от съдията продължение. В 90+4 минути топката се оказа в мрежата на Тотнъм, а целият стадион изригна. Златан Ибрахимович засече топката със задна ножица, но страничният съдия бе вдигнал флага си за нарушение извършено от шведския национал, като дори останаха съмнения и за засада при положението. В крайна сметка след последния съдийски сигнал резултатът остана 1:0 в полза на Тотнъм, независимо от протестите на италианския тим.


Mil 0-1 Tot
Uploaded by mrgoalsarena. - More professional, college and classic sports videos.