Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап заяви след победата над Милан с 1:0, че това е била страхотна вечер за англичаните, като в същото време определи Матийо Фламини като „позорен футболист”.

„Шпорите” взеха гостуването си от 1/8-финалите в Шампионската лига на „Сан Сиро”, но дадоха и жертва в лицето на Вердан Чорлука, който бе контузен брутално от Фламини.

„На полувремето казах на момчетата, че трябва да продължаваме да подаваме топката към Аарън Ленън. Защото той не спря да тормози и да надиграва левия им бек”, започна Реднап.

„Целият ни тим бе невероятен. Всеки един си свърши работата. Чувахме и как публиката ни окуражаваше с песни. Това бе страхотна вечер за Тотнъм”, добави той.

Мениджърът на Тотнъм обаче изказа разочарованието си от фаула на Фламини – с двата крака и бутоните напред срещу Чорлука, както и от факта, че футболистът на Милан не получи директен червен картон.

„Това си е нарисувано изгонване. Как може да не получиш червен картон за това. Това е абсолютен позор. Трябва да се прегледат видеозаписите и да се вземат съответните мерки. Това е много, много опасно влизане”, добави Реднап.

„Очевидно загубих Чорлука и трябваше да рискувам с пускането в игра на Джонатан Уудгейт. Но чувствах, че неговият опит ще бъде много важен”, завърши мениджърът на Тотнъм.