Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън заяви, че клубът няма да сменя тревното покритие на „Олд Трафорд“ до края на сезона, въпреки ужасното му състояние.

Лошият терен не остана незабелязан при победата с 2:1 над Саутхемптън в шампионатния мач от сряда, като 71-годишният специалист не скри, че за в бъдеще това може да се окаже сериозна пречка пред отбора.

По съвет на домакина Тони Синклеър обаче ръководството реши да отложи подмяната за лятото.

„Ситуацията не е добра“, заяви Фъргюсън. „Ще подменим напълно тревното покритие през лятото, иначе разполагаме с 10 дни преди мача с Евертън и още 10 преди домакинството на Рединг.“

„Опитваме се да осигурим повече слънчева светлина, която трябва да помогне за възстановяването на тревата. Според мен тя определено е изтощена. В сряда имаше доста вода на терена, което донякъде ни помогна през първото полувреме. След паузата обаче тревата изсъхна и всичко се промени.“

„Домакинът и неговите хора се скъсват от работа. Той е загрижен не по-малко от останалите и е много разочарован от положението. Дано до срещата Евертън успеем да подобрим нещата“, завърши сър Алекс.