Манчестър Юнайтед ще отдаде своята почит на загиналите преди 23 години фенове на Ливърпул, обеща мениджърът на клуба Алекс Фъргюсън. Двата най-големи и най-обичани английски отбори ще се изправят един срещу друг в неделно дерби от петия кръг на сезона, което ще маркира първото домакинство на мърсисайдци след доклада за "Хилсбъро".

Само преди седмица британският премиер Дейвид Камерън оповести за разсекретен доклад, според който смъртта на 96 фенове на Ливърпул в мача срещу Нотингам Форест през 1989 година е била резултат от редица грешки на длъжностните лица, отговорни за мача. В покриването на случая са били замесени части от  правителството, полицията и някои медии, които са обвинили привържениците на „червените“ за трагедията.

„Като клуб, ние сме съпричастни с Ливърпул и със ситуацията, в която се намират те. Денят ще бъде много емоционален за всички и ние ще ги подкрепим толкова, колкото позволяват нашите възможности. Разбираме напълно какво всъщност са почувствали семействата на загиналите фенове, когато са прочели този 
доклад“, каза Фъргюсън.