Английската футболна федерация може да започне разследване срещу мениджъра на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън за репликите му към съдията на мача с Нюкасъл Майк Дийн, лайнсмена Джак Колинс и четвъртия арбитър Нийл Суорбрик.

Манчестър Юнайтед би с 4:3 като домакин Нюкасъл, като „червените дяволи“ на три пъти губеха в резултата в този двубой на свой терен, но в крайна сметка триумфираха с гол на Хавиер Ернандес в последната минута.

В 29-ата минута на срещата на „Олд Трафорд“ реферът Майк Дийн много време се колеба дали да зачете автогола на Джони Евънс. Колебанието на съдията бе продиктувано от това, че Евънс пазеше намиращия се в засада Папис Сисе, когато заби топката в мрежата си след шут на Дани Симпсън. Сисе не игра с топката и съдията Дийн правилно призна автогола за редовен и Нюкасъл поведе с 2:1 на Олд Трафорд.

Шотландският мениджър на „червените дяволи“ бурно протестира на полувремето за зачетения автогол на Джони Евънс. Той репликира и тримата арбитри, като бе доста ядосан, че попадението бе зачетено.

От ФА ще преценят дали да започнат разследване на случилото се, като Фъргюсън го грози наказание от 3 срещи.