Футболната асоциация на Англия даде отсрочка от 12 дни на офанзивния халф на Манчестър Сити - Бернардо Силва, в които той ще може даде своите обяснения за съобщението си в Туитър по адрес на своя съотборник Бенжамен Менди.

Силва си навлече проблеми, след като публикува в социалната мрежа анимационна картинка на чернокожо момче и снимка на Менди като дете и написа "Познайте кой?", намеквайки, че между двамата има голяма прилика. От ФА повдигнаха обвинение на португалския национал за расистко поведение, като го грози наказание до шест мача. Първоначално Силва можеше да даде своите обяснения по случая до края на днешния ден, но неговите представители са поискали отсрочка от президента на Дисциплинарната комисия. Искането на Силва е било одобрено и той ще може да отговори на обвинението до 21 октомври.

Бернардо Силва получи сериозна подкрепа в случая, като според повечето хора става въпрос за невинна шега, а не за расистка проява. Мениджърът на "гражданите" - Пеп Гуардиола защити своя играч, а същото стори дори и Менди. Според Скай Спортс както Силва, така и Менди вече са изпратили лични писма до ФА, в които омаловажават инцидента, като френският защитник е подчертал, че изобщо не се е обидил от публикацията на своя съотборник. /БГНЕС