Възстановилият се след тежка травма играч на Ливърпул Хосе Енрике вече е напълно готов за игра и може да изкара дори 90 минути на старта на кампанията на мърсисайдци другата седмица. Това заяви самият той пред официалния сайт на клуба. 

Испанецът скъса връзки на коляното през ноември миналата година и това сложи край на сезона му рано-рано. Дотогава беше изиграл девет мача за "червените" и беше дал заявка за регулярно титулярно място. 

През юли той поднови занимания след дълго лечение и дори участва в някои от контролите в САЩ. Сега обаче е готов да покаже на какво е способен в официалните мачове и изгаря от желание да се докаже. 

"Чувствам се добре. Дълго време тренирах самостоятелно, което е съвсем различно от това да се подготвяш с целия отбор и да участваш в мачове. Все още си възвръщам формата и увереността и до няколко дни ще съм напълно готов."

"Процесът е да се връщам малко по малко, постепенно. Целият отбор действа по този начин. Разбира се, ако мениджърът ме повика и иска да разчита на мен в началото на сезона, аз ще бъда на линия и съм готов", сподели Хосе Енрике.