Суперталантът от школата на Левски Станислав Иванов заминава на едноседмични проби в Ливърпул в понеделник. Информацията бе потвърдена за Гонг лично от самия играч, който добави, че никой от синия клуб не му е правил спънки.

Централният нападател, който е роден през 1999-а година, нашумя след гола си във вратата на Лацио по време на мача между "сините" и "орлите" по случай 100-годишнината на тима от Герена (3:2). Иванов е част от формацията на 17-годишните, а негов наставник е Йордан Петков.

"Вече всичко е официално потвърдено и Станислав ще тренира  със своя набор в Ливърпул- родените през 1999-а година. Ние  бяхме в разговори с Ливърпул от няколко месеца. Клубът от  Анфийлд имаше информация за момчето, но искаше да разбере, че  той е постоянен в изявите си, а не "избухва" епизодично", заяви мениджърът Антъни Раво, който движи всички въпроси около пробите.

"Искам специално да благодаря на директора на Академията на  Левски Даниел Боримиров за позитивното отношение,  сътрудничеството и помощта, които ни оказа", допълни мениджърът. А фактът, че Ливърпул кани играч на Левски при близо 1000  разгледани визитки на млади момчета от целия свят, говори  достатъчно. "Станислав направи много добър сезон в школата на Левски и  венец на представянето му беше попадението във вратата на Лацио  по време на юбилейния мач. Предстоящата седмица в един от  най-великите клубове в света ще бъде чудесна възможност за  младия български играч да придобие опит и да види как работят  връстниците му в един водещ клуб", допълни Раво.