За втори път след 2016 г. ще има български представител на инициативата "Сокър ейд", която организира благотворителни мачове в помощ на футбола, в които едни срещу други играят футболни легенди и знаменитости. След като преди 3 години участие в мача взе Димитър Бербатов, сега сред ВИП гостите ще бъде Кирил Евтимов, сдобил се с ценната покана благодарение на един от участниците Робер Пирес. За разлика от последните няколко футболни срещи, състояли се на "Олд Трафорд", новата порция шоу "Англия срещу останалия свят" ще се проведе на стадиона на "Челси“ – „Стамфорд Бридж, в неделя 16 юни. В нея участие ще вземат плеяда от световни знаменитости от спорта и шоу-бизнеса като феноменалните лекоатлети Юсейн Болт и Мо Фара, певецът Найл Хорън, актьорът Джеймс Макавой и др. Футболното присъствие също е зашеметяващо като се започне с легендите на лондонския „Челси“ Джон Тери и Джо Коул и се премине през тези на Ливърпул Джейми Реднап, Джейми Карагър, Майкъл Оуен и Глен Джонсън. „Топчиите“ ще бъдат представени от големия вратар Дейвид Сиймън. За останалият свят ще демонстрират умения освен световния шампион Пирес, още и емблематичният французин Ерик Кантона, Роби Кийн, Дидие Дрогба, Рикардо Карвальо, Майкъл Есиен, Жулио Сезар и Роберто Карлош. Треньори на отборите ще бъдат Хари Реднап за „Останалия свят“ и Сам Алърдайс за Англия. На полувремето зрителите ще забавлява нашумялата поп-звезда Рита Ора. 

Кирил Евтимов е чест гост на мачовете на Челси и се познава с повечето от бившите и настоящи играчи на тима. Със сигурност той ще има възможността да се види и поговори отново с Джон Тери, Джо Коул, Дрогба както и с близкия си приятел Роберт Пирес.

Един от главните основатели на инициативата "Сокър ейд" е мегазвездата Роби Уилямс. Изпълнителят на песента „Feel” е голям почитател на футбола и доста често практикува любимата на милиони игра. Любопитно е, че за повече от 12 години, от както се изигра първият подобен мач инициативата „Сокър ейд“ за УНИЦЕФ е събрала над 30 млн. английски лири. Досега в благотворителната спортна кауза са участвали голям брой световни звезди, като царя на футбола Пеле, Диего Марадона, Роналдиньо, Дейвид Бекъм, Зинедин Зидан, Ван дер Саар, Яп Стам, Уди Харелсън, Майкъл Шийн и др.