Портсмут най-сетне излезе от администрация, след като Балрам Чайнрай завърши закупуването на клуба от Чемпиъншип.

Бъдещето на „помпи” бе под въпрос, след като в петък те съобщиха, че "вероятно" ще изпаднат в ликвидация след разрив в преговорите с бившия собственик Александър Гайдамак. Имаше опасения, че администраторите няма да могат да издържат клуба, а споразумение с Гайдамак за неплатените дългове не можеше да бъде достигнато.

Гайдамак все пак подписа договор с клуба за схемата за плащане на 2.2 милиона паунда, които Портсмут му дължи и в крайна сметка бъдещето на клуба бе осигурено. Сделката с Гайдамак позволи на Чайнрай да финализира закупуването на клуба, което пък значеше, че "помпи" вече не е в администрация.

"Администраторите на Портсмут са доволни да съобщят, че разговорите между няколкото засегнати страни за продажбата на клуба бяха успешно приключени. Клубът е продаден от администраторите и вече не е в администрация. Администраторите искат да благодарят на г-н Гайдамак за съдействието в осигуряването бъдещето на тима. Той изигра важна роля за оцеляването на Портсмут", гласи изявление на официалния сайт на тима от Чемпиъншип.