Марио Балотели вкара два гола, с които донесе победата на Манчестър Сити с 2:0 при гостуването на Уест Бромич в мач от 11-тия кръг в Премиършип. Двата отбора завършиха мача с по 10 човека, след като героят Балотели си изкара червен картон през второто полувреме, а съдбата му последва Мулумбу в края на мача.

Резултатът бе открит в 20-та минута, когато Давид Силва с много добър пас с пета намеси Тевес отдясно. Аржентинецът пък предостави топката на Балотели, който от близко разстояние без проблеми вкара за 1:0.

Само 6 минути по-късно преднината бе удвоена. След пас от фаул топката стигна до Давид Силва, който с ново брилянтно подаване намери Балотели на границата на наказателното поле. Италианецът се освободи от Шори и с прецизен удар реализира второто попадение в мача.

Балотели бе изгонен в 63-та минута, когато свали на земята Мулумбу и го ритна без топка. Самият Мулумбу получи жълт картон, който се оказа фатален малко по-късно.

В 82-та минута футболистът на Уест Бромич си заслужи втори жълт картон и възстанови численото равенство.

В класирането Сити остава на четвърто място, но вече има еднакъв точков актив с третия Арсенал – по 20 точки. Уест Бромич е 9-и с 15.