От Челси официално съобщиха, че защитникът Ашли Коул е удължил договора си с още една година. Изглеждаше, че Коул ще напусне „Стамфорд Бридж“ в края на сезона като ПСЖ се считаше за най-вероятния му нов отбор, но явно това няма да се случи.

Самият Коул изрази задоволството си от факта, че ще продължи кариерата си в Челси. „Аз съм доволен и ще започна моя осми сезон в Челси“, сподели той пред официалния сайт на клуба.

„Имам страхотни спомени тук и се наслаждавам да идвам на тренировка всеки ден. Щабът е невероятен и се наслаждавам на тренировките с момчетата. Имах възможността да изпълня почти всичките си амбиции в Челси. Спечелих Шампионската лига, първенството, спечелих ФА Купи тук, но разбира се не искаш да спреш да печелиш трофеи. Бидейки в голям клуб винаги се бориш да печелиш трофей.“

„Да бъда тук за 7 години и да бъда в Арсенал преди, който играеше за трофеи, така никога не губиш този глад. Исках да остана в Челси, защото винаги се борим за трофеи. Това желание и волята да искаме да печелим неща не са изчезнали“, допълни Коул.