Полузащитникът на Барселона Тиаго Алкантара е готов да премине в Манчестър Юнайтед при едно важно условие. Младежкият национал на Испания иска в договора му да бъде включена освобождаваща клауза, която да му позволи да сравнително безпрепятствено да напусне, ако отново не изиграе достатъчен брой мачове.

Халфът имаше подобно споразумение и с Барселона, по силата на което сумата, срещу която друг клуб би могъл да преговаря с него, падна от 70 на само 18 милиона евро. Това се случи заради периферната роля, която младокът имаше в шампионския сезон на каталунците.

Смята се, че Тиаго си е взел бележка от съдбата на неговия добър приятел Джовани дос Сантос, който преди време не успя да се наложи в Тотнъм, а след това стана „заложник“ на „шпорите“, които му поставиха доста висока цена.

Макар вече да се договорил с Юнайтед за седмична заплата от 140 хиляди Евро, Алкантара настоява, че ще подпише само ако искането му бъде заложено в контракта. По този начин той ще получи гаранция от „червените дяволи“, че ще бъде ключов футболист вместо обикновен вариант за ротация.

Ако Юнайтед приеме сделката в този си вид, това ще бъде прецедент в историята на тима.