Само дни, след като посъветва бившия си тим Барселона да продаде Лионел Меси, легендата Йохан Кройф заяви, че на Тиаго Алкантара също трябва да му се позволи да си тръгне.

Бъдещето на испанския младежки национал е доста неясно в момента, като медиите в Испания почти единодушно смятат, че талантът ще напусне „Камп Ноу“. Юношата на каталунците изигра изключително силно Европейско първенство, на което бе избран за най-добрия играч. Сериозен интерес , а и конкретна оферта към него има от Манчестър Юнайтед, но според някои Алкантара изчаква заради възможността да се събере с бившия си наставник Хосеп Гуардиола в Байерн Мюнхен.

Заради малкото мачове, които изигра за Барса през изминалия сезон, освобождаващата клауза в договора на играча се смъкна от 70 на 18 милиона евро, а самият той също е готов да отиде в отбор, където ще играе по-редовно.

„В моменти като този си проличава философията на даден клуб – да реши дали да продаде или да инвестира в даден футболист, както прецени, че е редно“, каза Кройф. „Ако той наистина няма как да играе редовно, то трябва да си тръгне. Всичко зависи от плановете на Барселона.“

„Ако обаче от Барселона му кажат, че ще бъде титуляр, той трябва да остане. Толкова е просто. Тиаго има много качества и време пред себе си, защото е още млад. Каквото и да е неговото решение, ще е за добро“, завърши холандският специалист.